A kovászos fermentáció részben lebontja a glutént, de nem teszi azt teljesen gluténmentessé. A kovászban lévő tejsavbaktériumok és élesztők a fermentáció során részlegesen lebontják a búzában található glutént. Ennek eredményeképpen a kovászos kenyér gluténtartalma csökkenhet, és egyesek számára könnyebben emészthetővé válhat.
Azonban ez a lebomlás nem elég ahhoz, hogy a kovászos kenyér biztonságos legyen a cöliákiás vagy gluténérzékeny emberek számára. A glutén jelenléte továbbra is problémát jelenthet számukra, és ezért kerülniük kell a kovászos kenyeret is, hacsak nem garantáltan gluténmentes alapanyagokból készült.
Ha valaki gluténérzékeny vagy cöliákiás, mindig biztosnak kell lennie abban, hogy az elfogyasztott ételek teljesen gluténmentesek legyenek.
Jogi nyilatkoza
A GLFREE szolgáltatásai nem gyógyító tevékenységek, a GLFREE Company Kft. nem nyújt egészségügyi tanácsadást, az oldalon megosztott információk nem helyettesítik az orvosi kezelést és szaktanácsokat.
A glfree.hu tartalmak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak. A gluténmentes élettel kapcsolatos tudnivalók gyakran változnak, így annak ellenére, hogy mindent megteszünk, hogy a gluténmentes világ minden kérdésében naprakészen legyen a honlap, előfordulhatnak eltérések.
A glfree.hu-n megjelenő tartalom nem orvosok által összeállított tartalom, így minden esetben érdemes az egészségeddel kapcsolatos terveidet a kezelőorvosoddal megbeszélni.
Amennyiben bármelyik témához további információd van, keress minket: https://glfree.hu/glfree-kapcsolat/
Powered by FlyBuilt