Krumpli, só olaj. Ez a chips. De mégis hogyan van benne glutén?

Krumpli, só olaj. Ez a chips. De mégis hogyan van benne glutén?

Mindannyian tudjuk, hogy a chips nem éppen egészséges, ennek ellenére, egyszerűen: szeretjük.

Gluténmentes életet élőként is azt gondolnánk a chips egy “biztos” étel, hiszen krumpli, só és olaj. Ennyi. Kész. Minden összetevője gluténmentes, így lehet is biztonsággal enni.

Aztán néhány figyelmetlen chips-evés és rosszullét után rájön az ember, hogy nem éppen egy biztonságos étel, mert így vagy úgy, csak kerül bele glutén.  Összeszedtük neked, hogy mégis hogyan kerülhet bele glutén!

Összefoglalva: óvatosan a chipssel is.

Két lehetőséged maradt, ha Te is úgy szeretet a chipset, mint én:

  1. gluténmentes chipset veszel
  2. otthon sütsz magadnak (talán ez a legjobb, legolcsóbb és legbiztonságosabb is) Íme hozzá egy egyszerű recept!

Jó és biztonságos chips-ezést!

Chips és a glutén