„Lívi” rizskásája - amit kizárólag azóta eszek, hogy gluténmentesen kell élnem és TÉNYLEG finom.
Valljuk be a gluténmentes ételek – összehasonlítva a gluténos társaikkal- egyszerűen tényleg nem finomak.
Egy idő után persze elfelejted a meleg, sós kifli ízét és talán az állagát is, azért időszakosan mégis beléd-hasít, hogy de jó lenne, ha TE is ehetnél mindent. Tudnám sorolni, hosszan, hogy mit is ennék most legszívesebben. Biztos lehetsz benne, csupa glutént tartalmazó étel jutna az eszembe.
Lettek viszont olyan ételek az életemben, amiket kizárólag azóta eszem, amióta gluténmentesen élek és tényleg jók, életmentőek és legalább olyan jól tudnak esni, mint régen a “híres” sós kifli.
Tudom, kaphatóak az előre bekevertek (tele mindennel is, többek között gluténnal is). Egyszerűbb, ha az alapanyagokat te kevered össze, mert elképesztően egyszerű megcsinálni a tökéletes rizskását és így olyan ízesítésűt csinálhatsz, amire leginkább vágysz, vagy ami éppen otthon van 😊.
Én, a kedvenc barátnőmtől, Lívitől tanultam.
Íme a kedvencem: „Lívi” rizskásája:
Hozzávalók
Ez így egy nagy adag (vagy 2 főre is így számolhatsz a mennyiségekkel)
- 5 evőkanál rizskása (én nem extra púposat szoktam)
- 1 -2 evőkanál kókuszreszelék (attól függ mennyire szereted a kókuszt)
- 2 dl rizstej (vagy bármilyen növényi tej)/ tej (ha eheted), én laktózmentes tejjel is szoktam csinálni
- 1 evőkanál méz (vagy ízlés szerint olyan édesítő, amit használsz)
- Ízesítéshez:
- kakaó/ fahéj/ lekvár
- gyümölcsök (pl.: banán, áfonya)
Elkészítés:
- Melegítsd meg a tejet/ növényi tejet.
- Egy tálba öntsd a rizskását, a kókuszreszeléket és az édesítőt
- Öntsd hozzá a felmelegített tejet/növényi tejet
- Azonnal elkezd besűrűsödni.
Én csak simán összekeverem, nem szoktam főzni.
Ha szeretnéd főzheted 1-2 percet, ahogy buggyan egyet-kettőt, készen is vagy. - Kakaóval, fahéjjal, lekvárral, gyümölcsökkel tetszés szerint ízesítheted.
Te is szereted?
Hogyan csinálod?
Melyik a kedvenced?